Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Alle historierne om snøvsen


Beskrivelse


Snøvsen og Eigil befrier katten i sækken, møder bøhmanden og bliver forfulgt af krabber, hajer og sørøvere. Snøvsen bliver sparket op i luften, solgt som en gulerod og bortført af to skumle fyre. Men alt ender godt og sammen får Eigil og snøvsen mange venner.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2010

af

af

Ulla Møller

d. 5. nov. 2010

Et nostalgisk gensyn med Eigil og hans ven snøvsen for mange unge forældre, og et charmerende nyt bekendtskab for deres 4-8-årige poder.

Benny Andersen skrev i årene 1967, 1970, 1972, og 1984 de fire bøger om Eigil og hans ven snøvsen. Den første samlede udgave kom i 1997. Fortællingerne om snøvsen tager udgangspunkt i de talemåder, som børn ofte har svært ved at forstå, fordi de tager ordene for pålydende, det kommer der mange morsomme episoder ud af. Benny Andersens veloplagte leg med sproget placerer ham i dansk børnelitteratur side om side med bl.a. Halfdan Rasmussen og Egon Mathiesen. Samtidig med denne udgivelse udkommer Snøvsen og Eigil og katten i sækken første gang som lydbog. Den er indtalt af Poul Dissing, Benny Andersen fortolkeren over alle.

Denne 3. udgave af Alle historierne om snøvsen må betegnes som en pragtudgave. Formatet er større, omslaget nyt og farvestrålende og der er masser af illustrationer, heraf mange i farver, hvilket er helt nyt. Den er trykt på lækkert glittet papir. Andre klassiske oplæsningsbøger om fantasivenner er Astrid Lindgrens fortællinger om Karlsson på taget fra midten af 50'erne og Ann-Cath Vestlys bøger om Knorten, der udkom næsten samtidig med bøgerne om snøvsen.

Et flot gensyn med en moderne klassiker. Den kan erstatte slidte eksemplarer af de fire enkeltbind, men den er ingen uomgængelig anskaffelse, hvis der står en relativt ny udgave af Alle historierne om snøvsen på hylderne. Den udkom senest i 2009.


Vera

Nr. 23 (2003)

af

af

Mikkel Hjorth

Nr. 23 (2003)