Bøger / faglitteratur

Alle kan lære at læse
Kunsten at læse fagtekster


Beskrivelse


Vendebog med fokus på to sider af læsningen: Den grundlæggende læseindlæring i indskolingen samt læseforståelse i de ældre klasser med særligt fokus på læsning af fagtekster.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 13. aug. 2010

Denne udgivelse om læsning består af to små bøger samlet i én vendebog. Bogen kan anvendes på læreruddannelsen som en hurtig indføring i læseindlæring i indskolingen samt læseforståelse på mellemtrinnet og i overbygningen. Derudover kan bogen ligeledes anvendes af lærere til en hurtig genopfriskning af indlært viden eller til et fagligt kig på egen læseundervisningspraksis.

Ingvar Lundberg er professor emeritus i læsning og psykologi og har skrevet mange bøger om læseindlæring. Denne bog er en af hans mest letlæste bøger, skrevet i et format og sprog, som alle lærere kan overkomme at læse. Bogen er en vendebog med fokus på to sider af læsningen: den grundlæggende læseindlæring i indskolingen samt læseforståelse i de ældre klasser med særligt fokus på læsning af fagtekster.

Det vil være oplagt at supplere denne bog med mere komplicerede bøger om emnet, som eksempelvis forfatterens egen Det gode læseforløb : kortlægning og øvelser, 2005 eller Jørgen Frosts Håndbog i læsevejledning : teori og praksis, 2009.

Hurtigt læst og enkel introduktion til begreberne læseindlæring og læseforståelse. Bogen kan anvendes til indføring i emnerne for studerende eller en hurtig genopfriskning af viden for folkeskolens lærere.


Folkeskolen

Årg. 127, nr. 28 (2010)

af

af

Bente Qvist Okholm

Årg. 127, nr. 28 (2010)


Læsepædagogen

Årg. 59, nr. 1 (2011)

af

af

Bitten Longholm

Årg. 59, nr. 1 (2011)