Bøger / skønlitteratur til børn / pegebøger

Alle mine dejlige ting


Beskrivelse


Billedbog. En masse hverdagsting præsenteres gennem flotte farvefotos. Der er ting indenfor kategorierne legetøj, mad, tøj og ting, man bruger ved sengetid. Undervejs fortælles der små fakta om tingene og stilles spørgsmål.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. jan. 2015

af

af

Marianne Agger

d. 26. jan. 2015

To lækre bøger til underholdning og læring. De er gode som et startskud til en snak om dyr og ting som legetøj, mad, tøj og almindelige dagligdagsting. Til børn fra ca. 2-4 år.

To små, kvadratiske bøger med papsider i formatet 14 x 14 cm. Begge bøger har tekst af Fanny Bruun. Bøgerne har hver 23 opslag med tegninger/fotos og en tekst, der er længere end sædvanligt for denne type bøger. "Alle mine dejlige ting" indeholder farvefotos af almindelige hverdagsting indenfor kategorierne legetøj, mad, tøj og ting, man bruger ved sengetid. Kategorien introduceres og derefter har hver ting sin egen side med en forklarende tekst. Nogle gange stilles der også et direkte spørgsmål til læseren. I "Alle mine dejlige dyr" præsenteres dyr fra bondegården, savannen, junglen, skoven og parken gennem fotos af legetøjsdyr fra Schleich. Der fortælles små fakta om dyrene og på sidste opslag er der lagt op til en dyre-snak med spørgsmål om udvalgte dyr.

Bøgernes kvalitet er god, og det er indholdet også. Fine fotos, en overskuelig opsætning og gode, relevante fakta. Spørgsmålene skaber en fin sammenhæng mellem barnets virkelige verden og det, barnet ser i bøgerne.

Der er mange bøger i samme genre om dyr og hverdagsting, men disse skiller sig ud med lidt flere fakta og direkte spørgsmål. Bøgerne her er lidt mere dybdegående end andre.