Bøger / faglitteratur

Alle sammen : social inklusion af børn med ADHD i skolens fællesskaber


Beskrivelse


Metoder og ideer til arbejdet med social inklusion af børn med ADHD med udgangspunkt i henholdsvis de pædagogiske fællesskaber, klassefællesskaber og forældrefællesskaber.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. nov. 2013

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 14. nov. 2013

Denne bog henvender sig til grundskolens lærere og pædagoger, som arbejder med inklusion af børn med ADHD i skolens fællesskaber. Bogen har derudover også relevans for skoleledere og skolepsykologer samt i forbindelse med uddannelse af lærere og pædagoger.

Bogen Bevar roen : en metodehåndbog til inklusion af børn med ADHD, 2012, gav metoder til fysisk og faglig inklusion af elever med ADHD. Denne udgivelse bygger videre herpå og tilføjer den sociale dimension for at kunne lykkes med inklusionen. Bogen indledes med en definering af det at have ADHD. Dernæst tages der fat på den sociale inklusion i skolens fællesskaber. De enkelte kapitler indeholder metoder og ideer til arbejdet med inklusion af børn med ADHD med udgangspunkt i henholdsvis de pædagogiske fællesskaber, klassefællesskaber og forældrefællesskaber. Bogen afsluttes med en række bilag til de forskellige metoder. Alle sammen er en virkelig god metodebog til det pædagogiske arbejde med inklusion i skolen.

Det vil være meget oplagt også at læse Bevar roen : en metodehåndbog til inklusion af børn med ADHD, 2012, sammen med denne bog. Derudover kan man også supplere med titler som Inklusion i skolen, 2013, eller udgivelser om KRAP, som eksempelvis KRAP i skolen, 2013.

Denne udgivelse er et fantastisk arbejdsredskab for skolens professionelle til social inklusion af børn med ADHD. Bogen bør stå på skolebibliotekernes hylde samt på seminariernes biblioteker.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 9. dec. 2013

af

af

Flemming Platz

d. 9. dec. 2013


Danske kommuner

Årg. 45, nr. 5 (2014)

af

af

Grethe Andersen

Årg. 45, nr. 5 (2014)