Bøger / faglitteratur / kogebøger

Alle tiders Karoline : en kogebog krydret med historier og nostalgi


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj 2012

af

af

Lone Krøgh

d. 22. maj 2012

All round kogebog, der bliver udgivet i anledning af 50 års jubilæet for Karolines Køkken. Kan i princippet bruges af alle køkkenskrivere, men er nok mest interessant for dem, der har kendt Karoline i mange år.

Denne både interessante og nostalgiske kogebog tager udgangspunkt i de mange små og uhyre populære husstandsomdelte kogebøger fra Karolines Køkken. Indholdet er en blanding af velkendte og elskede opskrifter herfra, helt nye opskrifter og opdaterede versioner af nogle af Karolines klassikere. Velillustreret med flotte retroinspirerede fotografier af de fleste af opskrifterne og med forskellige historiske nedslag gennem Karolines historie. Opskrifterne falder i kapitlerne: Desserter, supper, salater, fastfood, fisk, kartofler, sommerbær, kolde og varme drikke, simreretter, klassikere, bagværk og jul. Indholdsfortegnelse. Register savnes.

Mest af alt minder Alle tiders Karoline med sin blanding af opskrifter, historier og nostalgiske tilbageblik om brødrene Prices kogebøger samtidig med, at den placerer sig mellem de små kogebøger fra Karolines Køkken og almindelige all round kogebøger.

Dejlig kogebog som vil vække minder hos modne køkkenskrivere, men som alle vil kunne lave meget dejlig mad ud fra.