Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Alle tiders Rom


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2008

af

af

Conni Boll Christensen

d. 1. okt. 2008

Undervisningsbog om Rom, der primært er rettet mod tværfaglige forløb i gymnasiet. Kronologisk opbygget og brugbar for folkeskolens ældste klasser til specifikke opgaver om bestemte begivenheder i Roms historie. Eller som en anderledes rejseintroduktion.

Forfatterne, der tidligere har udgivet undervisningsbøger om historiske, kulturelle og religiøse emner, er ganske ferme til at kombinere tekst, kilder og flotte illustrationer på en spændende og nærværende måde, hvor læseren bliver holdt lidt i hånden med udtryk som fx "Når du nu", "Prøv at" og "Lad os". Bogen indeholder afsnit om antikken, religioner gennem tiderne, byplaner, renæssancens og barokkens stil og ånd. Der fortælles om de mange danske kunstnere, der besøgte byen i guldalderen og Italiens samling og nyeste historie under fascismen, 2. verdenskrig og efterkrigstiden beskrives. Sidste afsnit fortæller om de mange film, der handler om Roms historie, fx tv-serien Rome roses for sin autenticitet. Kilderne er velvalgte og repræsenterer mange synspunkter og holdninger. Fx til emnet gladiatorer, hvor der udover antikke tekster, er moderne tekster om vold som underholdning på fx computeren og uddrag af en 2.G-historieopgave. Afsluttes med litteraturliste og register. Velskrevet med enkelte stavefejl.

Minder om forlagets andre undervisningsbøger. Dog er formatet ændret til 28 cm.

Flot og meget brugbar undervisningsbog om Rom, hvor tekster, kilder, illustrationer og kærlighed til byen går op i en højere enhed.


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 180 (2009)

af

af

Kai Verner Nielsen

Nr. 180 (2009)


Sfinx

Årg. 31, nr. 4 (2008)

af

af

Jesper Carlsen

Årg. 31, nr. 4 (2008)