Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Allerbedste Molly og en næsten rigtig kat


Beskrivelse


Molly ønsker sig en kattekilling. En blød, sød én, ligesom den Lily har. Mor og far siger nej og giver hende en plyskat. Kan de ikke forstå, det overhovedet ikke er det samme?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. jan. 2022

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 7. jan. 2022

Molly ønsker sig en kattekilling. En blød, sød én, ligesom den Lily har. Mor og far siger nej og giver hende en plyskat. Kan de ikke forstå, det overhovedet ikke er det samme? Højtlæsning fra 7 år og selvlæsning fra 9 år.

Molly kan godt lide at være hjemme hos Lily, for der må man næsten alt. Lilys forældre skal begge på rejse med deres arbejde, og Lily skal bo hjemme hos Molly imens. Molly glæder sig meget, og Lilys hamster skal også med. Selvom Lily savner sin mor og far, har de det hyggeligt. Da Lily bliver hentet, får hun en kattekilling, og den er bare så sød og nuttet! Molly vil også have en kattekilling, men far og mor siger nej. I stedet giver de hende en plyskat. Molly bliver uvenner med sine forældre. Fjerde bog i serien om Molly. Forrest er en introduktion til bogens personer.

Meget vellykket bog, der rammer lige ned i, hvordan det er at være barn og have forældre, der gør deres bedste, men nogle gange virkelig ikke forstår noget. Den viser også et venindeforhold med dets op- og nedture på en varm og realistisk måde. Teksten er skrevet i korte sætninger, med meget dialog, så den er nem og overskuelig at læse. Smukt og udtryksfuldt illustreret af Signe Kjær. Bøgerne i serien kan læses uafhængigt af hinanden.

Molly-bøgerne har den samme fine indføling i hverdagslivet, som Lemires MiraMuffinklubben - verdens sødeste pigebande -bøger, selvom er lidt ældre end Molly. I serien Muffinklubben - verdens sødeste pigebande er der både seje piger og kæledyrMolly-bøgerne har den samme fine indføling i hverdagslivet, som Lemires Mira -bøger, selvom Mira er lidt ældre end Molly. I serien er der både seje piger og kæledyr.