Bøger / faglitteratur til børn

Alletiders juleklip


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2011

af

af

Ulla Møller

d. 12. okt. 2011

Juleklip som de fleste børn fra 10 år vil kunne lave selv med en smule voksenhjælp. Den kan være god at have ved hånden til klippedagen i skolen og hjemme.

Det er den 23-årige matematikstuderende Christina Slaatorns forfatterdebut. Bogen er traditionel med modeller til juleklip af den slags, der fortrinsvis bliver lavet af karton, der er klippet ud efter en skabelon. De fleste ideer virker kendte, men der er altid lidt inspiration at hente i en ny bog med juleklip. Jeg faldt for den festlige røde og meget danske postkasse og for julemanden, der har sækken fyldt med karameller. Nogle motiver som pejsen og julemanden med slæde og rensdyr virker inspireret af angelsaksisk tradition. Lanternerne, der er udført i silkepapir og karton, ser decideret brandfarlige ud. Det klassiske flettede julehjerte er piftet op med udstansede motiver. Bogen indeholder også anvisning på fremstilling af simple julekort og gavemærker. Hvert stykke pynt er præsenteret af et udmærket farvefoto, der desværre afslører en lidt sjusket udførelse, hvor nogle modeller har limklatter, og de flettede hjerter er temmelig krøllede. Modellerne er grundigt beskrevet mht. materialer og fremgangsmåde.

Bogen adskiller sig ikke fra de bøger, som forfattere som Gitte Schou-Hansen, Claus Johansen, Søren Thaae, Marianne Ilsfort m.fl. i årtier har udgivet med juleklip for børn.

Der er ikke meget nyt i bogen, men julen er traditionernes tid, og nye generationer står klar til at klippe og klistre, så den skal nok blive udlånt.