Bøger / faglitteratur til børn

Alligator


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2015

af

af

Inge Lykke

d. 7. sep. 2015

Alligatorer er gigantiske. De er store, tunge, kødædende krybdyr. De har skrækindjagende kæber. Alligatorer ligger tit på lur. De ligger helt stille, så de ligner en træstamme. For 8-10-årige.

Alligatorer er meget store og kraftige. De er også nogle rigtige drivere, som elsker at solbade. De er fantastiske til at svømme og gode til at fange deres bytte. Alligatorer lægger ca. 35 æg af gangen. De er i familie med krokodiller, slanger og firben. Det er en billedfagbog med både farvede nærfotos og totalfotos af alligatorer. Farvefotografierne fylder en hel side, og teksten er sat ind i fotografierne. Hvert dobbeltopslag har en ny overskrift. Teksten er sat med store typer i korte vers. Bogen har en lix på 19,7. Den er udgivet i serien "Store dyr".

Det er en lækker billedfagbog på 20x20 cm. Fotografierne er fantastisk flotte, og man får en del oplysninger om alligatorer i forhold til den ret korte tekstmængde.

En anden bog i serien "Store dyr" er fx LøveAlligator. Der er ikke tidligere udgivet så let en bog om alligatoren. For unge fra 12-14 år findes Alligator fra 2004En anden bog i serien "Store dyr" er fx Løve. Der er ikke tidligere udgivet så let en bog om alligatoren. For unge fra 12-14 år findes fra 2004.