Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Alma møder Julie og Buster


Beskrivelse


Alma er på ferie med sin mor. Hun keder sig, men så møder hun Julie, der har hesten Buster. Ferien er reddet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2013

af

af

Vibeke Axelsen

d. 20. aug. 2013

Bogen er i serien Lille Dingo. Venskab, lix 6/lettal 13. Den er beregnet for og kan læses af børn fra 7 år (1. kl.).

Forfatteren er kendt af målgruppen. Han har skrevet utallige populære og gode letlæsningsbøger. Denne serie hedder "Venskab", og forsideillustrationen signalerer det til fulde; to storsmilende småpiger ridende på en hest. Teksten indeholder heller ikke andet end lutter idyl og god stemning. Alma er på ferie med sin mor i et hus ved havet. Hun bliver sendt af sted for at købe æg på den nærliggende gård. Der møder hun Julie, der har hesten Buster. Julie kommer Alma venligt i møde, og et venskab er ved at blive skabt. Julie tilbyder, at æggene bliver transporteret i hendes vogn, som Buster trækker. Vognens stang knækker, og pigerne må ride på Buster. Herlig oplevelse for begge piger. De er yderst rummelige og imødekommende. Teksten er ganske enkel og stille og sympatisk, men den udvides heldigvis med illustrationerne, der tilføjer fortællingen morsomme elementer, og det til trods for det lidt gammeldags udseende og miljø. Ja, illustrationerne har visse steder deres helt egen fortælling - meget vellykket og lige i øjet til målgruppen.

Bøgerne om hesten Silke, Let ps, og bøgerne om Noah, også i serien Lille Dingo er hestebøger henvendt til samme målgruppe.

Bare forsiden med de to glade piger, der rider på en hest, er en klar vinder til udlån. Det er en sød lille fortælling, udmærket sprog og sjove medfortællende illustrationer. Den får ikke lov til at hvile på hylden.