Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Almas mareridt


Beskrivelse


Alma flytter med sin familie fra Jylland til Sjælland. Det er svært at finde nye venner. Den populære pige Josefine inviterer hende med på rideweekend. Men Alma er bange for heste.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lotte Lykke Simonsen

2007

En bog til piger fra 10-11 år, der gerne vil læse en rigtig god bog, en bog der er så god, at den nok meget hurtigt skal få sit eget liv og aldrig være hjemme på hylden.

Forfatteren debuterede i 2004 med romanen Strømsvigt - Sofia og Tobias. Siden er der kommet et par stykker mere, senest Tordenpulveret. Her er en forfatter, der bare bliver bedre og bedre. Det kan mærkes under huden, når man som læser følger bogens hovedpersoner. I denne bog er det pigen Alma, der er hovedperson. Hun er sammen med sin familie flyttet til Sjælland og har efterladt sin bedste veninde derhjemme. Det er ikke helt let at finde en ny. Men en dag inviterer klassens populære pige hende med på rideweekend. Der er bare lige det problem, at Alma er meget bange for heste! Det er en bog. der kryber ind under huden, den er fortalt i et levende, flydende sprog, og alle personerne virker meget troværdige. Bogen har et godt og meget sigende omslag, som nok skal tiltrække piger, der er vilde med pigebøger med et gran af hest! Bogen har en god bagsidetekst, som sælger bogen godt. Bogen ser lettilgængelig ud med et fint sidetal og god opsætning.

Der er udkommet rigtigt mange bøger om heste og piger, men denne vil blive efterspurgt i kraft af sit flydende sprog og gode måde at formidle pigernes følelser på.

Her er en forfatter, som gerne må skynde sig at skrive noget mere, for denne bog er hjertevarm, nærværende og utrolig velskrevet Mere af samme skuffe - hurtigt tak!.