Bøger / faglitteratur

Alpe d'Huez : cykelsportens største bjerg


Beskrivelse


Historien om bjerget Alpe d'Huez og dets rolle i Tour de France gennem tiden med fortællinger om berømte løb, fanatiske tilskuere og store legender.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2016

af

af

Henrik H Pedersen

d. 10. maj 2016

En detaljeret beskrivelse af hvad der kræves af rytteren op igennem de 21 hårnålesving på Alpe d'Huez. Med masser af historier fra fortid og nutid samt ikke mindst mødet med de fanatiske tilskuere. For Tour de France aficionadoen som gerne går i dybden med en speciel del af touren.

Bjergetapen Alpe d'Huez som er blevet kaldt Tour de Frances "Hollywood-stigning" skildres her i dets mange facetter. Opkørslen er 13,8 kilometer lang med en gennemsnitlig stigningsprocent på 7,8 og slanger sig op gennem 21 hårnålesving. Bag disse faktuelle tal ligger en masse historier om berømte løb, fanatiske tilskuere i "Hollænder-svinget" og store legender. Herunder beskrives bl.a. den første etape i 1952 med italieneren Fausto Coppi som vinder. Derudover er der fokus på flere andre perioder fra 1960erne og op til vor dage. Peter Cossins har skrevet flere endnu ikke oversatte bøger om cykelsport og arbejdet som kommentator.

Bogen, som er meget velskrevet, kommer fint rundt om cykelbjerget med mange spændende anekdoter. Peter Cossins er desuden god til at formidle stemningen omkring løbet.

Alpe d'Huez er beskrevet i mange bøger om cykel-bjerge og Tour de France. For sin causerende og stemningsskabende stil kan bogen minde en del om Jørgen leths De høje bjerge.


Jyllands-posten

d. 7. juni 2016

af

af

Mikael Jalving

d. 7. juni 2016