Bøger / skønlitteratur / roman

Alt det jeg ikke husker


Beskrivelse


Hvem var Samuel og hvorfor døde han? To spørgsmål en forfatter forsøger at finde svar på ved at interviewe blandt andet Samuels ven og kæreste, der begge har vidt forskellige erindringer om ham.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. apr. 2016

af

af

Iben Jakobsen

d. 6. apr. 2016

Efter en ung mands død forsøger en forfatter at finde ud af hvorfor hans historie sluttede som den gjorde. For læsere interesseret i integration og identitet.

Da 26-årige Samuel kører ind i et træ, efterlader han sig flere åbne spørgsmål. Hvad skete der fx mellem ham, vennen Vandad og kæresten Laide? Hvorfor sidder Vandad i fængsel, mens Laide er flygtet til udlandet? Hvorfor brændte Samuels mormors hus? Og var hans død et uheld eller et selvmord? En forfatter sætter sig for at interviewe de efterladte og forsøge at forstå hvad der skete. Samuel har en svensk mor og en nordafrikansk far, og bogen foregår i Sverige.

Roman består af interviews med de efterladte; der skiftes konstant mellem de forskellige uden forklaring på hvem der taler. Det kræver en årvågen læser, men man fanger hurtigt hvem de forskellige er og bogen er en fængslende læseoplevelse. Fortællerne er upålidelige, og giver konstant nye lag til dem selv og Samuel. Alt er åben for fortolkning og læseren må til slut selv forsøge at drage en konklusion. En roman om kærligheden mellem venner og elskende og frem for alt, hvordan der ikke findes én sandhed, men mange - alle husker begivenheder forskelligt og har hver deres minder om og konstruktion af hvem Samuel var.

Forfatteren har før skrevet om unge af anden etnisk herkomst der forsøger at finde sig selv i det svenske samfund i Et øje rødtBrun mands byrdeSort land. Bøger om det danske indvandrermiljø kunne fx være Brun mands byrde og biografien Sort landForfatteren har før skrevet om unge af anden etnisk herkomst der forsøger at finde sig selv i det svenske samfund i Et øje rødt. Bøger om det danske indvandrermiljø kunne fx være og biografien Sort landForfatteren har før skrevet om unge af anden etnisk herkomst der forsøger at finde sig selv i det svenske samfund i Et øje rødt. Bøger om det danske indvandrermiljø kunne fx være Brun mands byrde og biografien .


litteratursiden.dk

d. 18. apr. 2016

af

af

Birgit Sloth

d. 18. apr. 2016

Nyskabende og intelligent svensk samtidsroman om identitet og kærlighed, der giver et flerstemmigt billede af nutidens Sverige i et multikulturelt Stockholm. Bogen er skrevet som et stykke musik, hvor...


Kristeligt dagblad

d. 13. apr. 2016

af

af

Mai Misfeldt

d. 13. apr. 2016


Berlingske tidende

d. 8. apr. 2016

af

af

Merete Reinholdt

d. 8. apr. 2016


Jyllands-posten

d. 16. apr. 2016

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 16. apr. 2016


Weekendavisen

d. 15. apr. 2016

af

af

Klaus Rothstein

d. 15. apr. 2016


Information

d. 9. apr. 2016

af

af

Kamilla Löfström

d. 9. apr. 2016