Bøger / faglitteratur

Alt er godt : helbred dig selv med medicin, bekræftelser og intuition


Beskrivelse


Om hvordan man ved hjælp af positive bekræftelser og medicin kan helbrede fysiske problemer, sygdomme og ubalancer i kroppen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. feb. 2015

af

af

Grethe Lorentzen

d. 26. feb. 2015

Følelser og sygdom hænger sammen, siger Hay. Bog med positive bekræftelser til en række sygdomme og ubalancer i kroppen til læsere af holistisk litteratur om selvhelbredelse med medicin.

Hay (f. 1926) gennemgår grupper af organer i kroppen (følelsescentre) og beskriver, hvordan hver gruppes sundhed er forbundet med bestemte tankemønstre. Fx siger hun, er det følelsesmæssige center hjerte, lunger og bryster forbundet med at finde balancen mellem egne og andres behov, og at mennesker, der fx har hjerteproblemer har svært ved at give udtryk for følelser. Bogen indeholder cases og slutter med et skema (udvidet i forhold til Helbred dit liv ) over en lang række sygdomme, de sandsynlige følelsesmæssige årsager, og tilhørende positive bekræftelser.

Hay er kendt for sine bøger om positive bekræftelser, og hun har her allieret sig med lægen Mona Lisa Schultz, som underbygger Hays intuitive viden om sammenhængen mellem tanker, følelser og sygdom med henvisning til videnskabelige forsøg. Hay giver ikke forklaring på følelsesmæssige centre, ej heller på sammenhængen med sygdom/bekræftelser, så det må for læseren bero på, at det føles intuitivt rigtigt. Det gør det for mange.

Lægen Siegels klassiker Kærlighed, medicin og mirakler falder helt i tråd med denne, ligesom Byron Katie, Caroline M. Myss og Rhonda Byrne kan anbefales til læsere af Louise L. Hay.