Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Alt er muligt : 33 sandfærdige historier om at leve med Amyotrofisk Lateral Sclerose


Beskrivelse


Forfatterens personlige beretning om at leve med sygdommen Amyotrofisk Lateral Sclerose (ALS). Han kan nu reelt kun bevæge øjnene og smile, men har alligevel rejst Europa rundt og er fuld af livsmod.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. nov. 2011

af

af

Alma Lind Jensen

d. 30. nov. 2011

Bogen vil have størst interesse for mennesker, der er ramt af amyotrofisk lateral sklerose også kendt som ALS samt deres familie, kolleger og vennekreds.

Når ALS omtales er det som regel i en dyster tone ledsaget af et ansigtsudtryk i alvorlige folder. Arne Lykke Larsen gør en dyd ud af at betragte sin sygdom og dens afledte komplikationer i et lysere perspektiv. Han har fremskreden ALS, men er stadig erhvervsaktiv som universitetslektor i fysik. Hans dagligdag er indrettet med øjenstyrede pc'er og et hold af hjælpere. Bogen skildrer dagligdagen, som er fyldt med mange oplevelser og navnlig rejser til andre lande. Bogen dokumenterer sin titel, idet Arne fører en aktiv tilværelse, hvor han selv har fat i styrepinden. Bogen er skrevet med et muntert glimt i øjet. Den ligger i forlængelse af hans foregående Hellere dø af grin end af ALS, 2009.

Ud over Arne Lykke Larsens første bog skal nævnes Er der mon bedre i himlen? fra 1999, som også er skrevet af en ALS-ramt mand, der ud fra et positivt livssyn reflekterer over sin situation.

En livsglad beretning fra en hårdt ramt mand. Anskaffelse må bero på erfaringer med forfatterens første bog.