Bøger / faglitteratur til børn / øvelser

Alt for bange for sygdom : helbredsangst hos børn og unge


Beskrivelse


Om børn som er bange for sygdomme, og hvordan det fremkalder angst og truer deres sociale liv. Med øvelser som kan hjælpe med at minimere angstfølelsen trin for trin.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2019

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 8. maj 2019

To selvhjælpsbøger om henholdsvis helbredsangst og fobier hos børn og unge mellem 7 og 14 år. Bøgerne kan læses sammen med en voksen eller selvlæses af unge læsere.

Begge bøger indledes med et kort kapitel til de voksne læsere, der klæder dem på til at kunne hjælpe børnene bedst muligt. Dernæst er fokus på børnene, som via historier om andre børns oplevelser og praktiske øvelser bliver klogere på deres egen angst og lærer at bekæmpe den.

Det er to virkelig gode selvhjælpsbøger, skrevet i et meget positivt sprog og direkte henvendt til børnene. Øvelserne er lette at give sig i kast med og gode værktøjer til at forstå sin egen angst og tage kampen op mod den.

Børn og unge kan læse videre i titlen Når du bekymrer dig for meget - hvad så?Når børn er bangeHjælp dit ængstelige barn. Vil voksne læsere have flere redskaber til at hjælpe deres ængstelige barn, kan de vælge titlerne Når børn er bange og Hjælp dit ængstelige barnBørn og unge kan læse videre i titlen Når du bekymrer dig for meget - hvad så?. Vil voksne læsere have flere redskaber til at hjælpe deres ængstelige barn, kan de vælge titlerne og Hjælp dit ængstelige barnBørn og unge kan læse videre i titlen Når du bekymrer dig for meget - hvad så?. Vil voksne læsere have flere redskaber til at hjælpe deres ængstelige barn, kan de vælge titlerne Når børn er bange og .