Bøger / skønlitteratur til børn

Alt for meget sne


Beskrivelse


Billedbog. Det er tæt på jul og der er ingen sne. Lisa vækker Snemanden, der har sovet over sig. Da han først er begyndt at sne, vil han ikke holde op igen og byen bliver begravet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. jan. 2012

af

af

Else Lerche

d. 6. jan. 2012

Billedbogen er til de 4-6-årige, der drømmer om sne og ikke kan få nok af den.

Tord Nygren har skabt billedbøger gennem mange årtier og hans streg er genkendelig. Senest udgav han i 2011 Rødhætte, Ulven, mormor og Skovtrolden. Frosten har bidt sig fast, men tæt på jul er der ingen sne. Pigen Lisa finder med hjælp fra ræven Snemanden. Han har sovet over sig. Nu indhenter han i den grad det forsømte. Først har børnene glæde af sneen, men så bliver der alt for meget af den. Biler kører fast, skolen lukker, og der er for meget sne til, at børnene kan være ude. Lisa formår ikke at stoppe Snemanden, men det gør den grønne pige, Foråret. Teksten og illustrationer giver snarere situationsbilleder af Snemandens sne og følgerne af det langvarige snefald, end den fortæller en sammenhængende historie. Teksten er mundret at læse op, men bruger ind imellem formuleringer, der ikke rigtig flyder. Illustrationerne er akvareller, hvor stregen og de varierede farver er udtryksfulde og varme. Stregen er Nygrens velkendte, realisme i bløde former med en del detaljer. Illustrationerne varierer i størrelse fra flere i et forløb over en side til en over et helt opslag. For- og bagside passer fint til indholdet.

Der er flere billedbøger, hvor sne indgår. Billedbogen fik mig til at tænke på Oles skitur, på dansk i 1910, som forfatteren nok er lidt inspireret af.

Billedbogen beskriver varmt og levende en rigtig snevinter med dens glæder og besværligheder for både børn og voksne.Informationer og udgaver