Bøger / faglitteratur / opskrifter

Alt godt fra haven


Beskrivelse


Opdelt i seks dele - forår, sommer, sensommer, efterår, jul og vinter, hvordan man dyrker mange forskellige slags planter og hvordan man bagefter bruger det i køkkenet. Gode tip om små og store haveprojekter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Knud Weile

2008

En flot og stofmættet havebog, der beskriver årets gang i en større økologisk dyrket pryd- og nyttehave med en stor grad af selvforsyning. Målgruppen er lidt eller noget erfarne haveejere med gode pladsforhold og trang til lignende projekter.

Forfatteren følger i sin bog årets gang i haven fra forår til vinter. Fortællingen om den store dejlige have er fyldt med mange praktiske råd, en stor viden om de forskellige planter i både køkken- og prydhaven og eksempler på ejernes og ikke mindst deres børns mange aktiviteter i haverummet. Hertil kommer mange gode opskrifter på rette tid og sted med årstidernes produkter fra have og dyrehold. Skildringen af livet i den store have er medrivende og idégivende, men også meget kontant, når der med vægt på de korrekte latinske betegnelser fortælles om havens mange vækster, der bevidst er plantet med en lang havesæson for øje.

Årets gang i haven er beskrevet før, og mange gange, men selv om der ikke er meget nyt under solen, falder man pladask for den charmerende og veltilrettelagte blanding af haveerindringer, solid og inspirerende haveviden og gode madidéer.

En indbydende, oplysende og underholdende havebog for de forhåbentlig mange havefolk med overskud og lyst til både selvforsyning og mange smukke planter og liv i deres haver.


Haven

Årg. 108, nr. 6 (2008)

af

af

Bente Holm

Årg. 108, nr. 6 (2008)