Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Alt godt fra havet


Beskrivelse


En fiskehandler redder en smuk, men stum, kvinde op af havet. Han gifter sig med hende, og de får børn. Men noget er forkert, og kvinden har en uforklarlig, stærk længsel efter havet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juli 2014

af

af

Bo Knudsen

d. 22. juli 2014

Gyserhistorie med et strøg af sagn og eventyr for de ca. 9-11-årige. Selvlæsning og højtlæsning i fritid og skole.

Einspor har et godt tag i børnebibliotekets lånere med sine mange bøger med gys og humor. Humor er der ikke her, men en god gysende stemning. En fiskehandler finder en sælskindspels på stranden, og umiddelbart efter redder han en smuk, men stum, kvinde op af havet. De to bliver gift og får børn, men noget er forkert. Kvinden har en uforklarlig længsel efter havet. Historien foregår i en nutidig ramme, men med paralleller til visen "Agnete og havmanden" (kvinden får fx navnet Agnete) og den færøske myte Sælkvinden. Godt fysisk udstyr og gode s/h stregtegninger. Teksten egner sig til både selv- og højtlæsning. Bogen er den første i en serie om sagnvæsner. Senere udkommer Nøkkekæret.

Bogen føjer sig naturligt til Einspors forfatterskab, og læsere af hans tidligere bøger, fx serien Max Skræk eller en serie som Mareridt fra forlaget Carlsen, er også målgruppen her.

Fin start på ny serie med gys og en handling, der tager afsæt i gammel folketro. Også uden jokes eller splattereffekter tror jeg, gyserpublikummet vil læse den.