Bøger / faglitteratur

Alt om amning


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lis Pedersen

2007

Alt om amning henvender sig først og fremmest til gravide og nybagte mødre, men naturligvis også til deres partnere og nære omgangskreds. Det er en oplagt bog til børn/forældrehylden. Forsiden alene kan sælge bogen.

Roldgaard er medforfatter til Bogen om hjemmefødsel, 2003, Tatarczuk er uddannet ammerådgiver gennem Foreningen Forældre og Fødsel. Det er en praktisk håndbog, som søger at give svar på de spørgsmål som ammende kvinder ofte har. Sproget er ligetil og passer meget godt til de stemningsfyldte s/h fotos og enkle tegninger af børn, stillinger og greb. Første del beskriver amningen 0-6 måneder, ammestillinger og -teknik. Problemer med at få amningen i gang, smerter, gulsot og andre problemer, der ofte opstår. Amning af børn 6-12 og større børn beskrives også. Ligeledes hvordan man afslutter amningen, malker ud, opbevarer og mader med den udmalkede mælk. Flaskemadning beskrives også, både det praktiske, det ernæringsmæssige og følelserne ved ikke at amme. Der er også afsnit om amning af børn med handicap. En fortegnelse over ammerådgivninger, fup og fakta om amning, og endelig links, litteratur og register.

i 2005 udkom Kort og godt om amning, som er en pjece på 24 sider, og tilbage i 2001 Barn i vente : graviditet, fødsel, barseltid. Man skal finde det i de generelle bøger.

En rigtig god bog om amning, som kommer fint rundt om emnet, og som dækker et tidsmæssigt hul i litteraturen om amning. Den kan læses af alle, og alle kan få glæde af den.


Sygeplejersken

Årg. 108, nr. 5 (2008)

af

af

Hanne Lindhardt

Årg. 108, nr. 5 (2008)