Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Alt om at være pige - mens alle andre kysser


Beskrivelse


Det er ikke nemt at være Ida. Snart 14 år, forelsket i en der allerede har en kæreste, bryster, der ikke gider at vokse og en veninde, der ikke forstår alle ens nye følelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. jan. 2017

af

af

Maria Sjøblom

d. 13. jan. 2017

Det er ikke nemt at være Ida. Snart 14 år, forelsket i en der allerede har en kæreste, bryster, der ikke gider at vokse og en veninde, der ikke forstår alle ens nye følelser. Skøn efterfølger til Alt om at være pige for tween piger og deres voksne.

Idas bryster gider stadig ikke at vokse. Drengene fra klassen er allermest interesseret i Liva med de store bryster og de er totalt barnlige og ulækre, når de taler om sex og pigernes kroppe. Klassens populære pige, Liva, er kæreste med Vitus, men hun er træt af, at han vil kysse hele tiden. Hvis Ida havde Vitus som kæreste, ville hun helt sikkert have lyst til at kysse ham hver gang de sås. Idas bedste veninde Esther føler sig svigtet og såret over, at Ida pludselig er så meget sammen med Liva. Det er godt nok ikke nemt at være på vej i puberteten. Slet ikke med en skør familie, en storesøster i krise og en veninde, der ikke forstår en.

Dejlig, realistisk og hjertevarm historie om at være pige med alt hvad det indebærer af op- og nedture.

Camilla Wandahl har skrevet rigtigt mange bøger for børn og unge. Hun er særligt kendt for serien Veninder for altid 1, 2, 3, 4, som "Alt om at være pige" er opstået ud fra.