Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Alt om at være pige


Beskrivelse


Hvor fedt er det lige, at ens bryster ikke gider at vokse og alle andre får menstruation før en selv? Ida går i 7. klasse og venter utålmodigt sammen med bedsteveninden Esther.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. mar. 2016

af

af

Maria Sjøblom

d. 11. mar. 2016

Sjov og hjertevarm bog om at vente utålmodigt på at få menstruation, dumme søskende og drenge, der ikke er så irriterende længere. For piger mellem 10 og 12 år.

Ida går i 7. klasse og venter utålmodigt på, at hendes bryster begynder at vokse. Hun er bange for, at blive den sidste pige i klassen, der får menstruation. Sammen med bedsteveninden Esther undrer hun sig over, at drengene fra klassen kun interesserer sig for de populære piger. Dét er heller ikke nemt, når ens storesøster og lillebrødre er møgirriterende og man bare gerne vil holde en top sej fødselsdagsfest. Ida fortæller om ALT hvad der hører til at være pige - også det pinlige.

Camilla Wandahl har udgivet mange børnebøger og er kendt for serien "Veninder for altid". Skøn bog, forsiden er fyldt med sjove citater fra bogen og sjove tegninger. Bagerst i bogen svarer forfatteren på spørgsmål om sig selv og om Ida.

Her er der menstruation og pinligheder i en meget dagligdags historie, som er helt nede på jorden. Den sommer alt voksede vildt har mere fokus på de følelsesmæssige forandringer, når man kommer i puberteten.


Weekendavisen

d. 4. maj 2016

af

af

Jannie Schjødt Kold

d. 4. maj 2016