Bøger / faglitteratur til børn

Alt om Barcelona


Beskrivelse


Historien om fodboldholdet, portrætter af klubikoner gennem tiderne, resultater og rekorder og meget mere. Med quizzer og faktabokse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. juli 2012

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 31. juli 2012

2 bøger om de berømte spanske fodboldklubber. Til selvstændig læsning fra ca. 10, mens yngre fodboldfans kan have glæde af at kigge på bøgernes mange flotte billeder.

Disse to bøger i forlagets ganske omfattende "serie" af bøger med titler, der begynder med ordene "Alt om", handler om de ikoniske spanske fodboldklubber Real Madrid og Barcelona. Vi hører om holdenes historie, de store stjerner gennem tiderne, resultater og rekorder og meget mere. Desuden quizzer om de to storhold. Bøgerne er som forlagets øvrige fodboldbøger rigt illustreret med flotte fotos af stjerner og kampe og fyldt med faktabokse. Bøgernes tekst er skrevet i en lidt overfrisk sportsjournalistisk stil, hvor "der bliver gået til stålet på alle tangenter", og hvor en bestemt træner var "en arrogant mand, som lignede en fornærmet hane, der ikke havde smilet siden sin fødsel". Stilen vil dog næppe genere målgruppen af fodboldglade drenge og piger, og teksten er forholdsvis let at læse. I samme del-serie er tidligere udkommet en bog om Manchester United (2012).

Bøgerne ligner forlagets øvrige bøger om sports- og mediestjerner. Bogkompagniet har i 2012 i rækken med titelbegyndelsen "Rundt om" også udsendt bøger om de to fodboldklubber på nogenlunde samme niveau og med samme indhold, og ligeledes i 2012 er der i serien Med på holdet udkommet en bog om Barcelona, der også minder om nærværende bøger.

To brugsbøger for fans af de to klubber og øvrige fodboldinteresserede, der her vil blive oplyst og underholdt.