Bøger / faglitteratur til børn

Alt om EM


Beskrivelse


Om EM i fodbold. En kort gennemgang af EMs historie, efterfulgt af en oversigt over de deltagene hold i EM 2012, med spillernavne og idealopstilling, samt gruppeoversigt og stadions. Afslutningsvis statistik og quiz.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. apr. 2012

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 20. apr. 2012

Bog om det kommende europamesterskab i fodbold og om EM's historie. Til selvstændig læsning fra ca. 12 år.

Forfatteren til denne bog om det kommende EM i fodbold har vi tidligere mødt i børnekrimien Grønhakkerne i 2003. Nærværende bog føjer sig til forlagets mange øvrige udgivelser om sports- og mediestjerner, mange med ordene "alt om" i titlen. Vi hører først om EM's historie fra 1960 til i dag. Derefter følger en præsentation af de enkelte deltagerlande i det kommende EM med foto af holdet, en kort karakteristik, en deltagerliste og en "idealopstilling" for holdet. Derefter følger kampprogram, beskrivelse af de enkelte stadions, der spilles på, lidt EM-statistik og en afsluttende EM-quiz. Bogens tekst er velskrevet i en lidt frisk sportsjournalistisk stil, hvor hollændernes målmand i 1992 eksempelvis er "usympatisk", og hvor italienerne er "kendere af den disciplin", der hedder aftalt spil. Bogen er rigt illustreret bl.a. med en række flotte fotos fra de tidligere europamesterskaber.

Der vil sikkert komme andre bøger som denne om det kommende EM. Nærværende bog er utvivlsomt mest relevant inden afviklingen af EM, så hvis den købes, bør den stå på hylderne inden den 8. juni, hvor EM fløjtes i gang.

En ganske velskrevet "brugsbog" om historien om europamesterskabet i fodbold og om det kommende EM, der afholdes i Polen og Ukraine fra 8. juni til 1. juli.