Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Alt om Mikkel Hansen


Beskrivelse


Om håndboldspilleren Mikkel Hansen (f. 1987) fortalt af familien, vennerne, holkammeraterne og modstanderne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. jan. 2012

af

af

Pia Petersen

d. 16. jan. 2012

Bogen kan læses fra 10 år. Stærk forside med et supernærbillede af Mikkel Hansen (MH).

Forfatter er sportsjournalist, og så vidt jeg kan se, er dette hendes debutbog. Alt om Mikkel Hansen ligner de andre bøger med titelbegyndelsen "Alt om", vi har set på det seneste. Vi hører om MH fra familien, kæresten, venner, medspillere, modspillere, trænere mv. Hvert indlæg fylder max. en side, hvilket gør bogen nem at gå til. Det er dog også det, der gør bogen lidt svær at finde hoved og hale i, da indlæggene ikke er arrangeret systematisk, skiftevis familieanekdoter, klub- og landsholdshistorier. Jeg fik en oplevelse af at læse små artikler i stedet for en samlet bog. Derudover savnede jeg et overblik over MH's liv, mens jeg læste og prøvede selv at gætte, hvornår han skiftede klub, og hvor gammel han så var dér, indtil jeg fandt en oversigt over hans karrieres klubber og højdepunkter på sidste side. Lidt sent synes jeg. Der er mange fine billeder i, der vil glæde de mange fans.

Der er ikke udgivet andet om MH. Men bogen minder som sagt om de andre bøger med titelbegyndelsen "Alt om" fra samme forlag.

Jeg havde glædet mig til at læse om MH, men sidder lidt skuffet tilbage, da bogen ikke når i dybden. Når det så er sagt, kan bogen bruges til opslag, hvilket måske giver mere mening, så man læser det man gider og springer resten over. Hvis MH kan holde sig fri af skader, er der mange gode år tilbage for ham på topplan, så bogen skal nok trække udlån på trods af dens middelmådige kvalitet.