Bøger / faglitteratur / essays

Alt om sundhed : tanker om det gode liv


Beskrivelse


Med udgangspunkt i sine klummer i Politikens tillæg Lørdagsliv fortæller forfatteren om sundhed i et bredt perspektiv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2013

af

af

Alma Lind Jensen

d. 16. sep. 2013

Bogen er skrevet til os almindelige mennesker generelt. Den skal sælges på forfatternavnet og kan bruges i temaudstillinger og til opgaver, hvor den kan give en hurtig indgang til et sundhedsemne.

Hvis Arne Astrup er nationens slankeprofessor, så er Bente Klarlund Pedersen vores alle sammens sundhedsprofessor, som taler omsorgsfuldt til os med fornuftens stemme og benene solidt plantet i forskningen. Vi kender hende fra titler som Recept på motion, Sandheden om sundhed med flere, og ophav til KRAM-projektet. Dagbladet Politikens læsere vil kende hende som klummeskribent om sundhed. Det er klummer herfra, der er denne bogs substans. De er ordnet 7 og 7 i 10 emner, der dækker området bredt fra holdninger over motion og vægt, kost, børn og unge, sygdomme mm. til myter om sundhed, hvor hun får kvalt nogle stykker. Fx kan jeg især godt lide, at hun afliver myten om, at vi bør drikke meget mere vand, end vi har lyst til. Bogen er velunderbygget og essayenes længde gør den kapabel at spise i mindre mundfulde - små mundfulde af klogskab.

Som i Sandheden om sundhed er her tale om en bog, der ikke går til ekstremerne med hensyn til folkesundheden, men fremlægger klart, hvad der er hoved og hale i al den snak om sundhed.

En bog, der bør have sin plads bredt i folkebibliotekerne. Den bringer ikke noget revolutionerende nyt, men fremlægger jordbundet, hvordan vi kan leve et fornuftigt liv med styr på sundheden.