Bøger / faglitteratur til børn

Alt om vejret


Beskrivelse


Om vejrfænomener og naturens mangfoldighed, inddelt i 3 afsnit: blæst og regn, kulde og varme, skyer og lys. Med små opgaver til læseren.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2016

af

af

Dorthe Grønbæk

d. 10. juni 2016

Læs om vejrfænomener og naturens mangfoldighed. Fyldt med sjove fakta og flotte billeder. Velegnet til højtlæsning fra 5 år.

Fagbilledbog om vejret. Bogen er opdelt i 3 afsnit: blæst og regn, kulde og varme, skyer og lys. Alle emner, fx. sandstorm, tåge eller nordlys, beskrives på et opslag. På den ene side er en en kort tekst og et billede, og på den anden er der en mindre opgaver til læseren samt en helsides illustration. På nogle sider er der også et citat eller en kort faktuel oplysning. Illustrationerne består af fotografier og tegninger. Forfatteren har skrevet andre bøger for mindre børn og har fx. skrevet om årstiderne i Fra sommerbær til stranddyrFra blomstermylder til gule ællinger og Fra blomstermylder til gule ællingerFagbilledbog om vejret. Bogen er opdelt i 3 afsnit: blæst og regn, kulde og varme, skyer og lys. Alle emner, fx. sandstorm, tåge eller nordlys, beskrives på et opslag. På den ene side er en en kort tekst og et billede, og på den anden er der en mindre opgaver til læseren samt en helsides illustration. På nogle sider er der også et citat eller en kort faktuel oplysning. Illustrationerne består af fotografier og tegninger. Forfatteren har skrevet andre bøger for mindre børn og har fx. skrevet om årstiderne i Fra sommerbær til stranddyr og .

Rigtig fin billedbog for de yngste læsere. Emnet bliver godt beskrevet, og mange spændende og sjove vinkler er medtaget. Teksten er skrevet i et letforståelig og børnevenligt sprog. De mange flotte billeder lægger godt op til yderligere dialog om emnet.

Vildt vejrBørnenes bog om vejret er for lidt ældre læsere og handler mest om ekstreme vejrforhold. Børnenes bog om vejret er også et rigtig godt opslagsværk om emnetVildt vejr er for lidt ældre læsere og handler mest om ekstreme vejrforhold. er også et rigtig godt opslagsværk om emnet.