Bøger / faglitteratur

Alt om videnskab - kroppen


Beskrivelse


Populærvidenskabelig præsentation af kroppen og dens funktioner. Første del handler om anatomi. Anden del har overskriften "Kroppen på arbejde" og gennemgår dele af kroppens funktioner. Tredje del har overskriften "Nysgerrig" og beskæftiger sig med emner som aldring, hår, hjerterytme, sygdomme, tankelæsning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. feb. 2016

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 26. feb. 2016

Læsere af magasiner som Illustreret videnskab finder her en hurtig populærvidenskabelig præsentation af kroppens funktioner.

Bogen er delt op i tre hovedområder: Første del handler om anatomi. Efter et indledende afsnit, hvor 40 hurtige korte facts om kroppen præsenteres, fortælles om de forskellige dele af kroppen fx: Hjerne, nerver, skelet, hud, hjerte, tarm, lever, milt osv. Andet afsnit har overskriften "Kroppen på arbejde" og gennemgår dele af kroppens funktioner, fx celledeling, immunforsvar og sanserne. Den sidste del af bogen beskæftiger sig med forskellige emner som aldring, hår, hjerterytme, sygdomme, tankelæsning og andre spørgsmål, der kan vække læserens nysgerrighed. Mange illustrationer. Format: 30x22 cm. Indholdsfortegnelse, men intet register.

Formatet er en blanding af et magasin og en bog, - i forordet benævnt bokasin. Bogen minder mest om et magasin, skrevet i et letforståeligt sprog med inspirerende forklarende illustrationer på glittet papir og med blød indbinding. De enkelte afsnits indhold har et vist overlap, ligesom udvalgte dele af kroppens anatomi og funktioner ikke er medtaget.

Layout, indhold og opbygning minder om Det enestående menneskeIllustreret videnskabDet enestående menneske fra serien "Videnskabens Univers" og tidsskriftet Illustreret videnskab Layout, indhold og opbygning minder om Det enestående menneske fra serien "Videnskabens Univers" og tidsskriftet Det enestående menneskeLayout, indhold og opbygning minder om fra serien "Videnskabens Univers" og tidsskriftet Illustreret videnskab .Informationer og udgaver