Bøger / skønlitteratur / roman

Altid hos dig


Beskrivelse


Da Ingas mand uventet dør kastes hun ud i en kamp for atter at finde en mening med tilværelsen. Hun vælger at tilbringe vinteren i familiens gamle sommerhus på Marstrand og her finder hun gamle breve og udklip, der bringer skjulte familiehemmeligheder op til overfladen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2012

af

af

Christine Christensen

d. 16. aug. 2012

Både historieinteresserede og læsere af kvindeskildringer vil være godt underholdt i dette psykologiske hverdagsdrama om sorg og kærlighed. Bred målgruppe, fortrinsvis kvinder.

Da Ingas mand uventet dør af et hjertetilfælde kastes hun ud i en kamp for atter at finde en mening med tilværelsen. Som en sidste mulighed vælger hun at tilbringe vinteren i familiens gamle sommerhus på Marstrand og her finder hun en kasse med gamle breve og udklip, der har tilhørt hendes farmor, Rakel. Kassen sætter gang i et ønske om at lære sin families historie bedre at kende og Inga indleder en eftersøgning, der snart bringer gamle hemmeligheder op til overfladen. Bogens fortæller skifter mellem Inga og Rakel og gennem beskrivelsen af farmoderens liv får Inga et indblik i en slægtshistorie, der har haft vidtrækkende konsekvenser. Undervejs får Inga hjælp fra en gammel barndomsven og da puslespillet endelig er lagt, venter der et lysere liv forude. Historien er velfortalt og sproget flydende, eneste anke er, at den er fortalt mange gange før og derfor ikke bærer på de store overraskelser.

Vekselvirkningen mellem historiske begivenheder og nutiden ses blandt andet hos Morton eller i Rossmans krimier, der også foregår på Marstrand. Temaet med en enlig kvinde, der genfinder en mening med tilværelsen er ligeledes beskrevet mange steder fx i Sandets sprog.

Fermt fortalt slægtshistorie med gode menneskeportrætter. Bogen bringer ikke så meget nyt med sig, men kan læses af alle med lyst til en god historie.


Jyllands-posten

d. 26. sep. 2012

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 26. sep. 2012


Politiken

d. 20. okt. 2012

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 20. okt. 2012


Weekendavisen

d. 23. nov. 2012

af

af

Birte Weiss

d. 23. nov. 2012


Kristeligt dagblad

d. 23. okt. 2012

af

af

Vibeke Blaksteen

d. 23. okt. 2012