Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Alvin i Zoo


Beskrivelse


Alvin er i zoo. Han skal passe på Ville, men Ville løber væk. Alvin leder, men Ville er helt væk. Er Ville blevet spist af et dyr?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juli 2014

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 11. juli 2014

Bogen hører til forlagets serie Billebøgerne, letteste niveau, lix 4, til selvstændig læsetræning fra slutningen af 0. klasse.

Historien er den sjette i Alvin-serien. Den drejer sig om at have ansvar for en lillebror, der pludselig forsvinder. Alvin er med far og lillebror i Zoo. De elsker at se på dyrene. Da far skal på toilet, må Alvin passe lillebror. Pludselig forsvinder lillebror, og Alvin bliver så nervøs og ked af det, at han selv bliver væk, da han leder i parken. Alvin ser alle de farlige dyr og bliver bange for, hvad der mon er sket med lillebror. En sød dame hjælper Alvin med at finde far, som kommer gående med lillebror i hånden. Far inviterer alle på is. Historien er både sjov og spændende fortalt, og læserne kan sagtens sætte sig ind i Alvins fortvivlelse over, at lillebror er væk. Teksten er læsevenligt sat med en stor typograf og med få ord på linjen. Illustrationerne er detaljerede og understøtter og udvider teksten. Omslaget viser Alvin, der leder efter lillebror, og den brølende sorte panter bagved. Der er opgaver og vejledning tilgængelig på forlagets hjemmeside.

Der er flere letlæselige serier for samme målgruppe. Lidt lettere er i Lydret Dingo Mini Miks mus af Maria Rørbæk.

Bogen er for børn fra 0. klasse, der netop er i gang med at knække læsekoden. Historien er letlæst og spændende fortalt, og målgruppen kan sagtens identificere sig med den bange Alvin, der leder efter sin lillebror.