Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Alvin og Ada er seje helte


Beskrivelse


Alvin skal ud og fiske sammen med sin gode ven Ada og far. Far vil have at de skal have redningsvest på, fordi vandet er meget koldt. Pludselig falder far i vandet. Hvad gør de to børn?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2018

af

af

Stine Bille

d. 17. maj 2018

Alvin skal ud at fiske sammen med sin gode ven Ada og far. Far siger at de skal tage redningsvest på, fordi vandet er meget koldt. Pludselig falder far i vandet. Hvad gør de to børn? For de 7-8-årige.

"Alvin og Ada er seje helte" er tiende bog i letlæsningsserien om drengen Alvin, som er en del af "Billebøgerne". Alvin og Ada skal ud at fiske på molen sammen med far. Da far siger til dem, at de skal tage redningsvest på, bliver Alvin sur. Far siger at vandet er så koldt, at man ikke kan svømme i det. Men pludselig snubler far og ryger selv i vandet. Hvad gør Alvin og Ada? Der findes opgaver og lærervejledning til bogen på forlagets hjemmeside. Bogen har lix 4, lettal 13.

En spændende og realistisk fortælling om at tage på fisketur. Børnene vil kunne identificere sig med historien, der er skrevet for både drenge og piger. De farverige tegninger understøtter fortællingen godt. En god fortsættelse i serien, der henvender sig til begynderlæseren. Kan læses uafhængigt af de andre i serien.

I samme serie findes fx Alvin og Ada laver ildEmil og Luna som også er en spændende bog. I bogen Emil og Luna tager to børn ligeledes på fisketurI samme serie findes fx Alvin og Ada laver ild som også er en spændende bog. I bogen tager to børn ligeledes på fisketur.