Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Amalie og skytsånden


Beskrivelse


Pigen Amalie kommer ud for en ulykke og dør og bliver ført over på den anden side af skytsånden Pamfilius, men Amalie kræver bevis, og det fører dem ud på en lang rejse i åndeverdenen og himmelrummet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. nov. 2011

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 29. nov. 2011

1. del i en planlagt serie på 8. En omfattende bog, som forfatteren mener er for både børn, unge og voksne, mens jeg vurderer, at den primært vil kunne læses af voksne med interesse for filosofi og etik. Forsiden signalerer science fiction.

Kort handler denne bog om Amalie, som dør og bliver fulgt over på "den anden side" af en skytsånd. Men Amalies død er en fejl, og da hun kræver bevis, kommer de to ud på en omfattende rundtur i åndeverdenen, himmel og helvede, før de opdager, at hele jordens eksistens er truet af fejlagtig reinkarnation og dårlige sjæle. Bogens indhold falder i to dele. En meget lang beskrivelse af Amalies jordiske liv fortalt i jeg-form, og hverdagen for skytsånden på en rumstation, hvor han må kæmpe med elendige bevillinger, overordnede og dårligt materiel, og den del af bogen er nok den bedste og mest originale, selv om det er fortalt både indviklet, meget teknisk og med mange sidehandlinger og bipersoner. Amalie, som i bogen er mellem 10 og 12 år, er et usædvanligt modent barn, hvis tanker fører læseren hid og did i en del overflødige og småsnakkende retninger. Forfatteren har meget på hjerte, og bogen giver bestemt stof til eftertanke, men det er meget langt, springende og omstændeligt fortalt. Så vidt jeg kan se, er forfatteren debutant.

Bent Hallers Ham der søger døden 10/36 handler om det samme, men er mere præcist fortalt.

Mange originale og interessante takter, men bogen er meget omstændeligt fortalt og kræver en moden, tålmodig læser.