Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Amalie & Sophie 4-ever


Beskrivelse


Amalie og Sophie er bedste venner. Da Sophie dør i en bilulykke, bryder Amalies verden sammen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2013

af

af

Rikke Skram-Skuldbøl

d. 26. aug. 2013

Denne nye roman i Sommerfugleserien henvender sig til piger mellem 12 og 14 år. Forsiden appellerer til målgruppen og løfter sløret for et af bogens temaer - venskab. Det er dog, via forsiden, ikke muligt at gennemskue hovedtemaet.

Amalie og Sophie er bedste veninder. De lever et trygt liv med skole, venner, familie og ikke mindst Facebook. Da Sophie og hendes forældre impliceres i en bilulykke og Sophie dør, bryder Amalies verden sammen, og hun har svært ved at forstå, hvordan livet skal gå videre. Med tiden indser hun, at livet faktisk kan gå videre, og hun lærer at leve med sin store sorg. Historien er fortalt i et let og overskueligt sprog, som på en fin måde formidler venskabets dybe følelser.

Historien kan sammenlignes med andre titler fra samme serie. Tematisk kan den sammenlignes med Jilian Cantors September søstre.

En velskrevet historie som, trods det barske tema, ikke nødvendigvis berører et urealistisk tema, selvom målgruppen er unge. Historien kan således læses som på den ene side en god roman og på den anden side som led i en bearbejdelsesproces. Vi taler altså relevans i forhold til såvel selvvalgt læsning og et materiale til formidling.