Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Amals hemmelighed


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med Børnenes u-landskalender, 2016.

Da Amals far dør af malaria, må Amal og hans familie forlade hjemmet i en af Tanzanias nationalparker og flytte til Chanika, en af de fattige bydele i Dar es Salaam. Et nyt liv uden venner og penge til mad. Med 3 sjove dyrefabler.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2016

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 18. okt. 2016

Materialet til børnenes u-landskalender 2016 fortæller en spændende historie om drengen Amal fra Tanzania, der sammen med familien må forlade hjemmet og flytte til den fattige bydel Chanika og prøve at starte et nyt liv op der uden hverken venner eller penge. Materialet er udarbejdet til anvendelse i 1.-4. klasse.

Henrik Einspor er forfatteren bag historien om drengen Amal. Historien suppleres med forskellige fabler og faktaoplysninger om livet som fattig i Tanzania. Til "Amals hemmelighed" findes også en lærervejledning, som guider undervisere gennem anvendelse af materialet samt kobler materialet op på læringsmål og målpar til de forskellige fag. Derudover kan man på nettet finde film, lydbøger og mange andre spændende ting til materialet.

Det er som altid et godt, gennemarbejdet materiale, som er meget anvendeligt til undervisningsbrug i forbindelse med børnenes u-landskalender.

Tidligere års u-landskalender-materialer kan sagtens stadig anvendes sammen med dette materiale. Ønsker man at arbejde yderligere med fabler kan bogen Fabler af Æsop anbefales. Det kan også anbefales at arbejde med Henrik Einspors forfatterskab i forlængelse af dette materiale.