Bøger / faglitteratur / noveller

Amatøreskimo : fortællinger


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med forfatterens 60-års fødselsdag.

Mink Rosings (f. 1957) selvbiografiske fortællinger fra Grønland og Danmark samt Grækenland, Sibirien og Frankrig om bemærkelsesværdige tildragelser og hændelser.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juni 2017

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 12. juni 2017

Minik Rosing er professor i geologi og en ferm og meget underholdende historiefortæller, hvilket man kan forvisse sig om i denne bog, der fuld af sjove fortællinger om oplevelser, han har haft. Vil henrykke enhver geolog og Grønlandselsker, ligesom alle historierne kan bruges som festlig oplæsning.

Geologiprofessor Minik Rosing fylder 60 år i 2017, og i den anledning udkommer denne samling af 18 af Rosings erindringsskitser og historier fra ekspeditioner til både fx Grønland og Rusland. Vi hører således om grønlandsk navneskik og Rosings "60 års erfaring med at hedde Minik", hvordan tilberedningen af en dåseskinke på 50 kilometers afstand kunne tiltrække to sultne bjørne og hvorfor forbedringen af ørnebestanden i Grønland er direkte proportional med importen af remoulade. I en anden historie beretter Rosing om sin tur til Delfi sammen med Per Kirkeby, der her mister sin farvefornemmelse. Bogen, der har forord af Kronprins Frederik, illustreres af fx Per Kirkeby, Tal R og Jens Rosing.

Minik Rosing er en henrivende fortæller, der med enkle sætninger nænsomt og solidarisk kan fastholde og ramme noget typisk grønlandsk - og russisk, som han viser i den uforlignelige beretning 'Kommissæren'. Sikke en skøn bog!.

I skønlitterær form er det oplagt at sammenligne med Jørn Riels og Bjarne Ljungdahls fortællinger. Barndomserindringer finder man fx i bogen Min barndom i GrønlandGenklang og Thorkild Hansen byder på forskellige rejseskildringer i GenklangI skønlitterær form er det oplagt at sammenligne med Jørn Riels og Bjarne Ljungdahls fortællinger. Barndomserindringer finder man fx i bogen Min barndom i Grønland og Thorkild Hansen byder på forskellige rejseskildringer i .


Jyllands-posten

d. 11. apr. 2017

af

af

Lars Ole Knippel

d. 11. apr. 2017


Politiken

d. 10. mar. 2017

af

af

Søren Ryge Petersen

d. 10. mar. 2017