Bøger / faglitteratur til børn

Amazonas


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. dec. 2012

af

af

Inge Lykke

d. 4. dec. 2012

Bogen henvender sig til børn fra 11 til 13 år. Kan bruges som frilæsning og i forbindelse med emnearbejder.

Bogen er udformet som en rejse på Amazonfloden. Vi starter ved udspringet højt oppe i Andesbjergene og slutter ved den store havneby Belem ved Atlanterhavet. Vi præsenteres for Amazonbassinet, som er dækket af tropisk regnskov, der har det rigeste plante- og dyreliv på Jorden. Der er landbrug på terrasser ned af bjergsiderne og i lavlandet er der livlig handel ved flodbredden. Der er ingen broer over floden, som er handelsvejen gennem Amazonlandet. Rågummi, olie og tømmer er nogle af de vigtige eksportvarer vi finder her. Krydstogtskibe, som sejler op ad floden og økoturisme, giver også gode indtægter. Både nulevende og tidligere indianerliv omtales. Der er flotte farvefotos på alle sider. Teksten er sat med store typer og fylder ca. halvdelen af siderne. Faktabokse på alle opslag. Bagerst en ordliste hvor udvalgte ord forklares.

Der er ikke tidligere udgivet bøger for denne aldersgruppe, som kun omhandler Amazonfloden. Fra 1993 findes fx titlen Nilen fra Flachs. Her fortælles også om livet langs en flod. Denne nye bog har et meget flottere layout.

Flot indbydende og farverig bog, med en fin beskrivelse af, hvor meget liv en flod kan forårsage. Amazonfloden er verdens næstlængste flod, som løber gennem et område, der har stor betydning for ilt og CO2-balancen på Jorden. Derfor er det godt at læse denne bog og få kendskab til området.Informationer og udgaver