Bøger / faglitteratur til børn

Amazonas


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 2020

af

af

Boy Olesen

d. 11. juni 2020

En flot, spændende og meget vidensskabende bog om Amazonas for de 7-9-årige.

Amazonas er den største regnskov i verden og ligger som de fleste regnskove tæt på ækvator. Amazonas er 100 gange større end Danmark og det meste af den ligger i Brasilien i Sydamerika. Bogen beskriver hvad der er karakteristisk for en regnskov fx at der falder meget regn og er op til 30 grader varmt. Træer og planter stortrives her ligesom der i skovbunden er en verden af liv. Der fortælles specifikt om de giftige dyr bl.a. den lille edderkop, Den sorte enke og anakonda-slangen. I de høje træer lever der fx aber og rovdyret jaguaren dræber dyr der er nede for at drikke ved floder og søer. Bogen fortæller også om de indianere der lever i Amazonas.

En spændende bog der giver meget viden, og som har rigtig mange flotte fotos der på bedste måde støtter teksten. Det er meget positivt at der er et kapitel om træfældning i regnskoven fx at der hvert år forsvinder områder med regnskov der er 3-4 gange større end Danmark. Regnskovens betydning for klimaet sættes der også fokus på. Bogen er velskrevet og meget læsevenlig.

Kan relateres til Dyr i SydamerikaNoget om regnskovRegnskoven, Noget om regnskov og RegnskovenKan relateres til Dyr i Sydamerika, og RegnskovenKan relateres til Dyr i Sydamerika, Noget om regnskov og .


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 7 (2020)

af

af

Kurt Kristensen (f. 1943)

Årg. 73, nr. 7 (2020)