Bøger / faglitteratur til børn / pegebøger

Ambulance


Beskrivelse


Pegebog med fotografier fra en ambulanceførers hverdag.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juli 2018

af

af

Marianne Agger

d. 24. juli 2018

To pegebøger, hvor man får et indblik i en ambulanceførers hverdag og i soldaters liv i militæret. Til børn fra ca. 1-4 år.

I "Militæret" møder man mennesker, der arbejder i militæret og ser ting, de anvender i deres arbejde. På otte opslag præsenteres soldater, en gruppefører, køretøjer, redningshelikopter, våben, en skydebane, en lejr og en bivuak. I "Ambulance" ser man først en ambulancefører og en patient. Derefter kan man se, hvordan en ambulance, akutlæge, mobil behandlingsplads, sygetransport, garage, lægehelikopter, hjertestarter, båre og en udrykning, ser ud. "Ambulance" har ni opslag. Farvefotos fylder siderne ud, og den eneste tekst er benævnelsen på billedernes motiver.

To pegebøger i en god kvalitet både hvad angår indhold og tryk. Papsiderne virker holdbare og lette at aftørre. Forlaget skriver, at bøgerne udgives på utallige opfordringer, og de vil helt sikkert også blive et hit. Især måske "Ambulance", da børn ofte lægger mærke til ambulancerne på vejene og derfor er nysgerrige på, hvilken funktion de egentlig har. Det er rigtige ambulancereddere og soldater, der optræder i bøgerne, og i det hele taget er bøgerne realistiske.

Ulrik Jørgensen står også bag Mille er soldatMads kører ambulanceUdrykningskøretøjer og Mads kører ambulance til de 3-5-årige, som lægger sig i forlængelse af "Ambulance" og "Militæret". Et alternativ er fx UdrykningskøretøjerUlrik Jørgensen står også bag Mille er soldat og til de 3-5-årige, som lægger sig i forlængelse af "Ambulance" og "Militæret". Et alternativ er fx UdrykningskøretøjerUlrik Jørgensen står også bag Mille er soldat og Mads kører ambulance til de 3-5-årige, som lægger sig i forlængelse af "Ambulance" og "Militæret". Et alternativ er fx .