Bøger / skønlitteratur / roman

Amerikaneren


Beskrivelse


Danskeren Max Mørk forlader kone og barn og rejser i 1930'erne til New York, hvor han ufrivilligt involveres i tidens politiske omvæltninger. I Amerika kan man genopfinde sig selv, men det er ikke uden omkostninger.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2019

af

af

Jens Rasmussen

d. 9. sep. 2019

Danskeren Max Mørk forlader kone og barn og rejser i 1930'erne til New York, hvor han ret ufrivilligt involveres i tidens politiske omvæltninger. Til læsere af historiske romaner.

Christian mørk har skrevet om sin ukendte farfar Max, som rejste til New York for aldrig at vende hjem. Max er en drømmer, som dog har talent for at sige det rigtige på det rigtige tidspunkt. Det bringer ham frem i verden, men skaffer ham samtidig nye fjender. Da Max bliver ven med en jødisk familie, falder det ikke i god jord i det danske-norske miljø, som er påvirket af strømningerne fra Tyskland. Max vil det gode, men alligevel ender det ofte skidt for hans omgangskreds.

"Amerikaneren" er en tankevækkende og medrivende immigrantroman. Man føler kulturchokket, da Max ankommer fra provinsielle København til skyskrabernes by, hvor fremtiden skabes lige nu og her. De nye amerikanere bringer også dårligdomme fra Europa med sig. Mange læsere vil blive overrasket over, at der var et nazimøde med 20000 deltagere i Madison Square Garden få måneder før 2. verdenskrig bryder ud.

Manhattan BeachLykke-Per af Jennifer Egan giver også et levende billede af New York omkring 2. verdenskrig. Max' stræben efter social opstigen minder om Henrik Pontoppidans Lykke-PerManhattan Beach af Jennifer Egan giver også et levende billede af New York omkring 2. verdenskrig. Max' stræben efter social opstigen minder om Henrik Pontoppidans .


litteratursiden.dk

d. 1. nov. 2019

af

af

Jens Rasmussen

d. 1. nov. 2019

Fængslende roman om udvandreren Max Mørk, som mod sin vilje forlader København i 1935 for at genopfinde sig selv i New York. Hjemme i København er Max Mørk gået i stå. Han kan ikke holde på et job. H...


Jyllands-posten

d. 6. okt. 2019

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 6. okt. 2019


Kristeligt dagblad

d. 25. okt. 2019

af

af

Anna Møller (f. 1984)

d. 25. okt. 2019