Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Amimono home collection 2011


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. dec. 2011

af

af

Jette Andreasen

d. 2. dec. 2011

12 små projekter til boligen er overkommelige opgaver for den begynder, der først er ved at opdage strikkehåndværkets glæder. Men de fine mønstre er ikke uden udfordringer, så de øvede kan også finde inspiration.

Man bliver en smule bjergtaget af de meget smukke interiørbilleder, der indledningsvis viser de 12 arbejder. Delikate farver og møbler i særklasse. De strikkede ting nærmer sig derimod det mormor-agtige. Bøjlebetræk, pudepølle, karklud. Dertil fint komponerede puder og små plaider. Helga og Marianne Isager er fine strikdesignere, så tingene bærer præg af høj finish i lækkert uldgarn, afstemte farver og enkle mønstre og striber. Opskrifterne suppleres af en sides teknikforklaringer til bl.a. flerfarvet gobelinstrikning. Desværre er en af opskrifterne faldet helt ud; den findes på et vedlagt rettelsesblad.

Amimono er navnet på Helga Isagers strikkollektioner, hvis seneste med moderigtigt tøj findes i Amimono knit collection, 2010. Om strik til boligen findes fx Sys Fredens: Puder & plaider, 2011.

En lille samling gennemført designet, men lidt mormor-agtigt strik til boligen.


Håndarbejde nu

Årg. 47, nr. 3 (2012)

af

af

Hanni Eskildsen

Årg. 47, nr. 3 (2012)