Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Amimono - the artisan


Beskrivelse


Strikkeopskrifter på 10 designs af bl.a. bluser, jakker og cardigans.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. juni 2017

af

af

Louise Urban Andersen

d. 13. juni 2017

Utroligt delikate strikkeopskrifter til kvinder fra populære Helga Isager. Egner sig fra nybegynderen til den mere garvede strikker.

Inspirationen til denne bog har Helga Isager hentet i tiden før masseproduktion og industrialisering, med vægt på det ægte håndværk. Isager har designet ti nye modeller til kvinder, og bogen indledes med helsides fotos af de færdige modeller. Materialet er Isagers eget uldgarn, og de farver, der er anvendt til arbejderne i bogen er holdt i en delikat, naturlig farveskala fra den lyse beige til den mørke grå. Der er florlette bluser, lidt mere bastante jakker og cardigans, som kræver en øvet strikker. Til nybegynderne er der eksempelvis et halstørklæde og en hue. Hver opskrift indeholder vejledning til materialer, strikkefasthed, mål og montering. Bogen afsluttes med vaskeanvisning, forkortelser og yderligere forklaring af enkelte teknikker. Bogen er holdt i samme stil som andre af Isagers Amimono bøger, eksempelvis Amimono - the bird collection.

Siden 2005 har Helga Isager med sit mærke Amimono været trendsetter indenfor strikning, og denne bog svigter heller ikke. Opskrifterne er holdt i vanlig Helga Isager-stil, men farverne er en smule mere dæmpede.

En anden strikdesigner, der har samme fokus på strik med stilrent design i garn af høj kvalitet og smukke farver er Annette Danielsen, der bl.a. har udgivet Måske fra oven.