Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Amimono - the bird collection : the little bird collection


Beskrivelse


Opskrifter for øvede på trøjer og sjaler til børn og voksne. Strikkeopskrifterne indeholder oplysninger om materialer, mål, strikkefasthed og pindestørrelse, desuden forkortelser, materialer, vaskeanvisninger og opbevaring af garn og strik mm.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. mar. 2012

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 20. mar. 2012

Til erfarne strikkere der gerne vil have ny inspiration.

Her er nyt fra strikdesigneren Helga Isager (HI), der med sit eget mærke Amimono har været med til at forny strikkekunsten; både som håndarbejde og som modefænomen. Bogen indeholder 6 opskrifter til børn og 7 opskrifter til voksne. Bogen er trykt, så man midtvejs vender den på hovedet og starter bagfra, således at børne- og voksenopskrifterne har hver deres halvdel i bogen. Det er primært strikkede trøjer og sjaler, og det er opskrifter for strikkekendere. Bogen indledes med flotte modelfotos med de strikkede stykker. Derefter følger strikkeopskrifterne, der udover selve opskriften indeholder oplysninger på materialer, mål, strikkefasthed og pinde-størrelse. Bagest i halvdelen med voksenopskrifter følger desuden et dobbeltopslag med forkortelser, materialer, vaskeanvisninger og opbevaring af garn og strik. Der er også arbejdstegninger til madrassting, kvast, to masketyper samt pompon. Alle materialer er Isager-produkter, og der henvises til egne hjemmesider: www.amimono.dk og www.isagerstrik.dk.

Isager har tidligere bl.a. udgivet: Amimono knit collection, 2010, Strikketøj, 2009 samt bidraget til Politikens store strikkebog, 2006. Denne lægger sig i rækken af samlinger fra Isager; som fx udgivelsen fra 2010.

En inspirerende strikkebog til erfarne strikkere fra Isager med opskrifter til både børn og voksne.