Bøger / faglitteratur

Amning - få en god start


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lis Pedersen

2007

Målgruppen er gravide kvinder og mødre, der gerne vil amme. Emnet sælger sig selv, bogen er oplagt til forældre/børn-hylden.

Skou Jensen er jordemoder og har i 2007 udgivet Gravid : de 42 uger. Det er en meget detaljeret bog om amning, der starter med overvejelser om amning under graviditeten, vil man amme, kan man, tør man lade være. Hun beskriver. hvad der sker i kvinden/brystet under graviditeten og under fødslen. Herefter gennemgås amningen fra fødslen, mælkens sammensætning, ammestillinger, hvad med faren. Problemer med amning er også fint beskrevet. Der findes mange hjælpemidler, de beskrives og vurderes. Overalt er der små faktabokse, hvor hun gør op med forskellige myter om amning. Endelig gennemgås afslutningen på amningen. Bogen sluttes med litteratur, links og register.

Tidligere på året udkom Alt om amning, som overordnet behandler de samme emner. De 2 bøger supplerer fint hinanden, i de fleste tilfælde vil det være en smags sag, men for enkelte områder er Skou Jensens at foretrække: den har bedre illustrationer af fx brystet, og hvordan man malker ud. Der er lidt flere detaljer nogle steder, men det er småting.

En gedigen bog om amning, som kommer hele vejen rundt. En gedigen bog om emnet, som kan anvendes af de fleste.