Bøger / skønlitteratur / roman

Amok


Beskrivelse


Mesterkokken Adam Brandt, indehaver af restauranten Amok, står overfor at modtage sin tredje Michelin-stjerne. Men pludselig begynder en lavine af chikaner og ulykker at ramle ned over ham. Regnskabets time er kommet, hvem vil hævne sig på ham?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2016

af

af

Merete Trap

d. 12. sep. 2016

Når succes er bygget på svigt, er den skrøbelig. Underholdende roman om at have solgt sin sjæl til djævelen. For læsere der godt kan lide en atypisk, karikeret krimi.

Adam Brandt er mesterkok og indehaver af den sublime restaurant Amok. Udadtil er han en populær mand, men under overfladen gemmer han på mange hemmeligheder, og hans tilværelse er bygget på svigt og bedrag. En god ven måtte dø i fængslet i Thailand pga. Adam og hans personale er underbetalt, sort arbejdskraft og udlændinge uden opholdstilladelse. Men få dage før han skal modtage sine Michelin stjerner begynder jorden at brænde under Adam og skeletterne vælter ud af skabet. Nogen vil ham til livs, men hvem? Morten Remar er musiker og kendt som forsanger i Back to Back. Dette er hans debutroman.

Her kommer en roman, der ikke skal læses for dens litterære kvaliteter, men nærmere for dens underholdende parodi på og spidning af landets mesterkokke, formiddagspressen samt Hells Angels rockere. Bogen er en slags hybrid mellem en krimi og en falde-på-halen satire, hvor noget fungerer og andet ikke. Det er en roman om svigt, succes og om hvor dybt der er at falde for selv den stærkeste. Underholdende, men desværre også med en del løse ender.

Kan sammenlignes med andre udgivelser der tager lidt fis på de kendte, som fx Trine Villemanns Der var engang en dronningLivet, det forbandede eller Ken B. Rasmussens Livet, det forbandedeKan sammenlignes med andre udgivelser der tager lidt fis på de kendte, som fx Trine Villemanns Der var engang en dronning eller Ken B. Rasmussens .