Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Amoriner i luften


Beskrivelse


Der er skolefest, og 6.b skal overnatte på skolen. Gunse og Morten håber på at blive kærester til festen, mens en misforståelse gør livet surt for kæresteparret Anna og Sebastian.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2010

af

af

Pia Boisen Michelsen

d. 24. feb. 2010

Femte del i letlæst serie om livet i en almindelig sjetteklasse, der med sit lixtal på 20,9 kan læses fra ca. 10 år. Seriens emner er gængse mellemtrinsproblematikker, som er lette at relatere til for de fleste. Der er både drenge og piger som hovedpersoner i hver bog og de enkle ensfarvede forsider henvender sig også til begge køn.

Der skal være skolefest og 6. b glæder sig, fordi de har fået lov til at overnatte på skolen bagefter. Gunse og Morten glæder sig særlig meget, fordi de har kigget efter hinanden i lang tid. Desværre har Gunses mor købt en kjole, selvom Gunse kun går i bukser. Og Morten er ved at gå i baglås over, hvad han skal sige. Klassens eneste kærestepar Anna og Sebastian glæder sig også, men et lille uheld til festen er lige ved at ødelægge det hele. Rigtig god serie, der på bedste vis beskriver målgruppens mange sociale genvordigheder og klassefællesskabets hårfine balance. Venner, forældre, den første forelskelse, sladder, jalousi, usikkerhed, pinligheder og ikke mindst - hvorfor tænker piger, som de tænker. Sproget er let, levende og i øjenhøjde med målgruppen.

Serien kan sammenlignes med fx svenske Måns Garhtons Adam og Eva - kærlighed og kammerater, men er lige en tand mere moderne, når det gælder beskrivelsen af et realistisk dansk skolemiljø.

Rigtig god femte del af letlæst kvalitetsserie for mellemtrinnet, der både kan læses af drenge og piger.