Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Amy nr. 7


Beskrivelse


Amy ved godt at hun er anderledes end andre. Men ikke hvorfor? Og da hun opdager at der er flere der ligner hende, starter mysteriet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2001

af

af

Jens Verner Nielsen (skole)

d. 9. nov. 2001

Amy er 12 år og klon. Hun har kun menneskelige egenskaber, men alle i ekstrem grad - hun ser og hører bedre, løber og svømmer bedre end andre. I første af de tre bind indser Amy at de forandringer hun oplever med sig selv ikke kun er som venindernes pubertetsforandringer. Hun får at vide at hun resultat af et kloningsforsøg på at lave et perfekt menneske. I andet bind viser det sig at moderens kæreste i virkeligheden er ude efter Amy som forskningsobjekt og i det foreløbigt sidste bind møder Amy en tvilling, som dog viser sig at være helt anderledes - af sind. Teksten - åbent sat med dobbelt linieafstand - er letløbende fortalt i et enkelt, men dækkende og troværdigt sprog med raffineret spændingsopbygning fra kapitel til kapitel og tilstrækkeligt med mystik og drama til at fange og fastholde læseren. Personerne er skåret i tykt pap og miljøet er så udpræget den glatte amerikanske middelstand målgruppen - piger i 6.-7. klasse - kender fra de soap-serier, historierne minder om. Hvert bind slutter med at spille op til det efterfølgende og i de følgende genkaldes tidligere hændelser i indskudte resumeer. Det er flot tøsepop på bog. M.Kaye er ny på dansk, men i USA er Amy-seriens bind 24 på vej og har hjemmesider og nyhedsgrupper.


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2001

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 9. nov. 2001

Ny romanserie for piger fra 11-12 år. I den første bog Amy nr. 7 møder vi den 12-årige pige Amy, og er med da det går op for hende at hun vist ikke er helt almindelig. Hun har evner, som ingen andre har. Hun finder ud af, at den hemmelighed, som hendes mor har holdt skjult for hende, er at hun er klonet. Der findes andre som ligner hende ude i verden! I Jagten på Amy er Amy ved at lære at leve med hvem hun er. Og hun bliver nødt til at indvie sine bedste venner, Tasha og Erik i hendes fortid, og de kommer hende til hjælp, da Amys liv er i fare. I den tredje bog En anden Amy møder hun endnu en klon, som viser at være ond og historien tager en drejning. Bøgerne har en spændende handling og ideen med historien er god, men desværre er stilen og sproget for kedeligt og langtrukkent, og personbeskrivelserne for unuancerede. Bøgerne bringer ellers vigtige spørgsmål op omkring kloning. Jeg kan ikke se andre bøger af forfatteren oversat til dansk. Et godt forsøg, men desværre synes jeg ikke at det er lykkes, så det bliver spændende læsning.