Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ana


Beskrivelse


Ana og Mia er ikke rigtige personer, men stemmer i Evas hoved. Stemmerne er hendes "venner," og de tvinger hende til at sulte sig selv og bevæge sig hele tiden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2017

af

af

Mette F. F Dyreborg

d. 1. nov. 2017

"Mad er gift, spis så lidt som muligt." "Drik vand i stedet, det feder ikke," siger Ana, der er en stemme i hovedet på "jeg'et", der har alvorlige problemer. For unge, der har brug for let-læselige bøger.

Bogen "Ana" handler om en pige, der hører stemmer i sit hoved. Stemmen hedder Ana og tvinger hende til at sulte og bevæge sig hele tiden. Pigens mor er død af druk, faren har fået en ny kæreste, så hendes hverdag er fyldt med tanker og problemer. På et tidspunkt får hun en rigtig ven og Ana forsvinder, men så kommer en ny stemme, nemlig Mia. Bogen er skrevet af Peter Straarup Søndergaard.

En rigtig god bog om et svært og tabubelagt emne. Bogen er fortalt af en jeg-fortæller, hvilket gør den virkelighedsnær. Læseren har nemt ved at føle det, som hovedpersonen føler. Bogen har ingen billeder, men hele grå sider med citater, der fremhæver følelser omkring spiseforstyrrelser.

SpejletLede liv og Lede liv handler ligeledes og piger med spiseforstyrrelserSpejlet og handler ligeledes og piger med spiseforstyrrelser.