Bøger / faglitteratur til børn

And


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. juli 2016

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 29. juli 2016

Letlæst fagbog om ænder. For børn mellem 7 og 8 år. Kan også læses højt for børn fra 4 år.

Bogen er en del af serien "Husdyr", som også indeholder titler om bl.a. køer, heste og grise. Fortælleren er en and, som fortæller om sig selv og sit liv. Bogen har lix 12,8 og indeholder ti kapitler af 2 sider, som overvejende består af store farvefotos og en kort tekst på nogle få linjer sat i korte afsnit.

Det er en sød bog med mange "nuttede" billeder, som dyreglade børn vil være glade for både at bladre i og læse. Billederne viser dog den søde og romantiske side af livet på landet, hvor dyrene går frit rundt og hygger sig, lægger æg i det fri og æggene samles med hånden i fletkurve. Billeder fra den mere typiske måde at holde ænder på er ikke en del af bogen.

Der findes ikke ret mange andre lette bøger om ænder af nyere dato. Slet ikke med dyret som fortæller. Vil man vide mere, kan man læse bogen Den lille andHøneGris, som dog er sværere men med mange søde billeder. Vil man læse om andre husdyr kan seriens øvrige bøger anbefales. Eksempelvis titlerne Høne og GrisDer findes ikke ret mange andre lette bøger om ænder af nyere dato. Slet ikke med dyret som fortæller. Vil man vide mere, kan man læse bogen Den lille and, som dog er sværere men med mange søde billeder. Vil man læse om andre husdyr kan seriens øvrige bøger anbefales. Eksempelvis titlerne og GrisDer findes ikke ret mange andre lette bøger om ænder af nyere dato. Slet ikke med dyret som fortæller. Vil man vide mere, kan man læse bogen Den lille and, som dog er sværere men med mange søde billeder. Vil man læse om andre husdyr kan seriens øvrige bøger anbefales. Eksempelvis titlerne Høne og .