Bøger / faglitteratur

Anden verdenskrig set fra luften : den globale konflikt i fugleperspektiv


Beskrivelse


Skildring af de piloter og fotografer, der under 2. verdenskrig risikerede deres liv for at udpege bombemål og opnå herredømmet i luftrummet. Gennemillustreret med luftfotos, som stammer fra arkiverne af de kæmpende magter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2016

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 1. sep. 2016

Fascinerende og lærerig skildring af de piloter og fotografer, der under 2. verdenskrig risikerede deres liv for at udpege bombemål og opnå herredømmet i luftrummet. For militærhistorisk interesserede og flyentusiaster.

Bogen indledes med en kort beskrivelse af pionererne inden for ballonflyvningen. Efter at det første luftfotografi blevet taget i 1858 blev flyvemaskiner hurtigt anerkendt som værdifulde observationsmaskiner og spillede fx en afgørende rolle under 1. verdenskrig. Herefter fokuserer bogen på 2. verdenskrigs vigtigste luftoperationer, luftrekognosceringer og luftbombardementer - fra "Blitzkrigen" i 1939 til atombomberne over Hiroshima og Nagasaki i 1945. Læs fx om bombardementerne af de store tyske byer, angrebet på Peenemünde, hvor tyskerne udviklede deres V-våben eller om brandangrebet mod Tokyo og slaget om Midway. Gennemillustreret med luftfotos, som stammer fra arkiverne af de kæmpende magter. Med kort og faktabokse med beskrivelser af de forskellige flytyper og bibliografi med inspiration til yderligere læsning.

Glimrende layoutet bog, der dog er sat med lille skrift. Spækket med fascinerende luftfotos kommer den godt omkring de afgørende krigsskuepladser, både i Europa og Stillehavet, og den understreger, hvor afgørende luftrekognosceringsfotografierne var.

Kan sammenlignes med Kast bomberne!, en coffeetable-bog med 450 arkivfotos, der dokumenterer de strategiske bombninger under 2. verdenskrig.


Flyv

2016, nr. 6

af

2016, nr. 6