Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Anders i dråbernes land : en fortælling om skabelse


Beskrivelse


Anders skal være storebror. En aften drømmer han, at han falder og falder og ender i dråbernes land. Et land for alle de børn, der ikke bliver lavet. Kan han mon finde tilbage?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2019

af

af

Henriette Olesen

d. 28. okt. 2019

Hvor er mon de børn, der aldrig bliver lavet? Højtlæsningsbog om et lidt svært emne. Egnet til højtlæsning for børn fra 5-7 år.

Anders bor med far og mor, og han skal snart være storebror. Da Anders skal sove falder og falder han, og pludselig er han i et andet land eller univers. Her bor dråberne, som er alle de børn, der ikke bliver lavet. Dråberne fører Anders rundt i deres mærkelige land, der er helt farveløst. Når de taler lyder det som små klokker, der ringler. Anders føres rundt alle mulige steder, og pludselig kan han se sit eget hjem. Han kigger ind ad vinduet, men kan ikke komme ind. Hvordan skal han finde hjem igen, og hvad mon der er sket i mellemtiden?.

Dette er en lidt mærkelig fortælling. Stemningen i bogen er fascinerende, men også til tider skræmmende. Selve emnet er i sig selv svært, for hvad er børn inden de bliver lavet? Det er lidt svært at få greb om historien, og svært at følge hvor Anders er på vej hen. Heldigvis ender historien godt og afsluttet, men vejen derhen er meget kringlet og diffus. Historien om farvernes land underbygges af illustrationerne, hvor menneskene har farver på en ellers grå/hvid illustration.

Jeg kender ikke til nogen bøger om samme emne med den vinkel. Hvis man er ude efter bøger om at blive til findes fx Hvordan laver man en baby?.


litteratursiden.dk

d. 10. feb. 2020

af

af

Elisabeth Grethe Gertz Olsen

d. 10. feb. 2020

Kappel og Gjerding formidler undfangelse og skabelse på en opfindsom måde, der efterlader læseren med en forundring over livets mirakel - hvor enestående det er, at hvert enkelt menneske er præcis, so...